Белгийското правителство предприе правни действия срещу нискотарифната авиокомпания "Райънеър" заради хилядите отменени полети, писаха местните медии. Според властта в Брюксел  превозвачът е демонстрирал "непрофесионализъм", тъй като е изоставил пътниците си. Белгийският вицепремиер Крис Пеетрес, който отговаря за защитата на потребителите, разкритикува "Райънеър", че са водили само на английски език комуникацията си с местните клиенти, говорещи предимно френски и холандски, и не са им съобщили правата при анулиране на полетите. Той поясни, че вече е сезирал Търговския съд, който ще гледа казуса.

Организация за защита на белгийските потребители твърди, че авиокомпанията е предлагала единствено възстановяване на платената сума за билета за анулиран полет, вместо да съобщи на разбираем език на пътниците, че имат право на обезщетение.

Нискотарифната авиокомпания анулира над 2000 полета от средата на септември до края на октомври заради задължителните отпуски на пилотите и екипажите. Други 18 000 предварително планирани полета за периода между ноември т.г. и март 2018 г. също няма да бъдат осъществени. От авиопревозвача обявиха, че са съобщили на всичките си пътници за анулираните полети, като са им предложили алтернативни полети или пълно възстановяване на сумите, платени за нереализираните билети. Освен това засегнатите пасажери са получили и специални ваучери на стойност 40 евро всеки, допълват от "Райънеър".

Италианската агенция, отговаряща за контрола на гражданската авиация, също обяви, че има намерение да санкционира компанията заради отмяната на хиляди полети.

В същото време кабинните екипажи на "Райънер" планират стачки и масово напускане на авиокомпанията, съобщи британският в. "Дейли телеграф", като цитира стюардеса, пожелала анонимност. Тя споделя, че в "нашите договори е написано, че нямаме право да се присъединяване към профсъюзи, но с колегите ми планираме стачка, преди да се преместим в "Норуиджън еър" и "Изиджет", споделя жената, която от три години работи за "Райънер". Според стюардесата условията на работа в последните месеци значително се влошили.
 
По материали на в. "Сега"

Ако се нуждаете от съдействие

*

Ако се нуждаете от съдействие свързано с транспорт, хотелско настаняване, трансфер, застраховка или по друга причина свързана с пътуването Ви ние сме на Ваше разположение.

 

За въпроси? 

24/7   0888 541740 / 0888 764776
Офис:  02 9818100 / 0887 818161
Понеделник - Петък: 9AM  - 7PM

 

За съдействие?

Имате нужда от съдействие или допълнителна информация, пишете ни на info@mttbg.com 

 

 

Skype

Оперативно можете да се свържете с нас в Skype - МТТ INTERNATIONAL 01.

 

Настоящият сайт е предназначен за предоставяне на предварителна информация на директни клиенти и туристически агенции с цел ориентирането им на авиационния и туристическия пазар. Всяка информация в сайта може да бъде актуализирана във всеки момент, както от авиокомпания, хотел или туроператор, така и от „МТТ Интернешънъл”. Фирмата не носи отговорност за каквито и да е загуби или пропуснати ползи от факта, че информацията в сайта не отговаря на действителната. Гаранцията за достоверност на информацията е директната връзка на клиента с офиса на "МТТ Интернешънъл", където информацията да бъде потвърдена.