Катания е столица на провинцията Катания и е втория по големина град на о.Сицилия. Населението на града е 298,957 жители (данни от 2008г.), а площта му е 180,88 кв.км. Катания се намира на източния бряг на острова, в подножието на активния вулкан Етна. Символът на града е u Liotru или фонтана слон - творение на Джовани Батиста Вакарини, монтиран през 1736г. Изработен от мрамор и представлява слон с египетски обелиск от древния град Сиене поставен на гърба му. В Катания има останки от римски и гръцки град, които са съществували преди него. Тъй като градът е бил изгарян от лава 7 пъти (поне толкова са документирани), останките са намалели значително. Запазени са гръко-римски театър (II век), одеон (III век), катански амфитеатър (II век), останки от римски аквадукт, римски форум, гръцки акрополис и няколко християнски базилики. Бароковият градски център е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. 

Катания е важен туристически център в Източна Сицилия и отправна точка за посещение на вулкана Етна, Таормина и курортите по Йонийското крайбрежие, както и Сиракуза и бароковите градове Ното, Модика, Рагуза, намиращи се в Югоизточна Сицилия.

Ритъмът на града най-добре се усеща по улица „Етнеа” (via Etnea), бул. „Сицилия” (Corso Sicilia) и разположения в центъра бул. „Виктор Емануил Втори” (Corso Vittorio Emanuele II). В големите жеги спасителен пристан е парк „Вила Белини”.

Верен на сицилианския си темперамент, градът ни поднася и вълнуваща кухня, като най-известното макаронено ястие е „паста ала норма” (Pasta alla Norma), наречена в чест на едноименната опера.

Ниско бюджетни полети до Катания можете да намерите на страницата на WIZZ AIR

Евтини квартири в Катания можете да намерите на страницата на AIRBNB.

 

Media

Ако се нуждаете от съдействие

*

Ако се нуждаете от съдействие свързано с транспорт, хотелско настаняване, трансфер, застраховка или по друга причина свързана с пътуването Ви ние сме на Ваше разположение.

 

За въпроси? 

24/7   0888 541740 / 0888 764776
Офис:  02 9818100 / 0887 818161
Понеделник - Петък: 9AM  - 7PM

 

За съдействие?

Имате нужда от съдействие или допълнителна информация, пишете ни на info@mttbg.com 

 

 

Skype

Оперативно можете да се свържете с нас в Skype - МТТ INTERNATIONAL 01.

 

Настоящият сайт е предназначен за предоставяне на предварителна информация на директни клиенти и туристически агенции с цел ориентирането им на авиационния и туристическия пазар. Всяка информация в сайта може да бъде актуализирана във всеки момент, както от авиокомпания, хотел или туроператор, така и от „МТТ Интернешънъл”. Фирмата не носи отговорност за каквито и да е загуби или пропуснати ползи от факта, че информацията в сайта не отговаря на действителната. Гаранцията за достоверност на информацията е директната връзка на клиента с офиса на "МТТ Интернешънъл", където информацията да бъде потвърдена.